24/7 emergency service
sewer and pipe blockages
Stmk
in case of oil alerts
Stmk · W · Nö · Bgld
Storitev za naročnike
+386 2 6202 300
Mo-Th 7:30–17:00, Fr 7:30–15:30
21. oktobra 2021

Saubermacher ponovno svetovni prvak na področju trajnosti

Saubermacher je vodilni v svojem sektorju.

Za svojo zavezanost na področjih okolja, socialnih zadev in korporativnega upravljanja (ESG) je Saubermacher dosegel 96 od 100 možnih točk pri oceni trajnosti v skladu z Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB). Z najvišjo oceno na svetu med vsemi podjetji za odstranjevanje odpadkov je Saubermacher s tem vodilno podjetje v svoji kategoriji. Povprečje pri vseh sodelujočih je znašalo 72 točk. Skupaj je v postopku ocenjevanja sodelovalo 549 podjetij. V primerjavi s preteklim letom so bile dosežene izboljšave predvsem na področju poročanja.

Neodvisno ocenjevanje.

Ameriško-nizozemski inštitut ocenjuje udeležena podjetja po strogih merilih, ki med drugim vključujejo korporativno upravljanje, podjetniško politiko in izvajanje le-te, upravljanje s tveganji in priložnostmi, spremljanje in sistemi upravljanja okolja, upravljanje deležnikov in kazalnikov uspešnosti. Merila vrednotenja se letno revidirajo in prilagajajo razmeram na trgu.

Varčevanje z viri s pomočjo recikliranja.

„Trajnostno gospodarjenje je osnova za uspeh podjetja Saubermacher. Z našimi napravami za recikliranje vsak dan bistveno prispevamo k varovanju okolja in podnebja. Ponovni uspeh pri tej prestižni instituciji nas spodbuja, da še naprej sledimo svoji viziji brez odpadkov,“ se je uspeha razveselil Hans Roth, predsednik nadzornega sveta in ustanovitelj podjetja Saubermacher AG.

Krožno gospodarstvo za boljšo zaščito okolja.

Z recikliranjem Saubermacher trenutno prihrani 600.000 ton CO2 letno. To ustreza količini, ki jo absorbira mešani gozd v velikosti približno 120.000 nogometnih igrišč. Poleg tega se Saubermacher že nekaj let posveča digitalnim rešitvam, ki predstavljajo ključ za višje kvote recikliranja in več koristi za stranke. Paradni projekti so pri tem na primer inteligentna platforma za zbiranje stekla, ki jo trenutno testiramo v Beljaku in v Hornu, ali uporaba tehnologije čitalnika dragocenih materialov v večih avstrijskih občinah. Vodilno štajersko podjetje s svojim znanjem poleg tega zagotavlja tudi uspešno okoljsko svetovanje, po katerem povprašujejo številna podjetja in institucije.