24/7 emergency service
sewer and pipe blockages
Stmk
in case of oil alerts
Stmk · W · Nö · Bgld
Storitev za naročnike
+386 2 6202 300
Mo-Th 7:30–17:00, Fr 7:30–15:30
Raziskave in razvoj - Saubermacher Slovenija

Raziskave
in razvoj

Raziskave in razvoj - Saubermacher Slovenija

Z veliko mero inovativnega duha in lastnim oddelkom za raziskave ter razvoj se je podjetje Saubermacher zavezalo k uporabniško usmerjenim raziskavam. Naše novosti so na tak način resnično pridobile dodano vrednost, predvsem za naše stranke in okolje, v katerem živimo. Tesno sodelujemo z univerzami in raziskovalnimi ustanovami, strankami ter industrijskimi partnerji pri iskanju novih pionirskih tehnologij za še večjo optimizacijo našega poslovanja. Digitalizacija in avtomatizacija našega procesa pa še dodatno pripomoreta k razvoju novih in višjih standardov. Naš skupni cilj je navdihniti naše stranke z ekološkimi in ekonomskimi rešitvami, ki skupaj prinašajo naše poslanstvo brez odpadkov oz. »Zero Waste«.

Pionirske rešitve - Raziskave in razvoj - Saubermacher Slovenija

Odgovornost

Pionirske rešitve

Postopke obdelave in recikliranja nevarnih ter nenevarnih odpadkov nenehno izboljšujemo in razvijamo nove postopke, ki bi zagotovili še višjo učinkovitost pri zagotovitvi brezodpadne vizije.
Raziskujemo predvsem na področju rešitev posebnih odpadkov, za katere je recikliranje še vedno tehnično neizvedljivo ali ekonomsko neučinkovito. Kot prvi primer naših lastnih raziskav je bila naša visokotehnološka naprava za recikliranje litij-ionskih baterij v Bremerhavenu.

Raziskovalni obrat

Od odpadkov do snovi

Raziskovalni obrat „Technikum“

Od leta 2012 v sosednji državi, natančneje v mestu Gradec, upravljamo s 500 m2 raziskovalno napravo, ki smo jo poimenovali kar »Technikum«. Naprava lahko izvaja reprezentativne raziskave na podlagi velikih količin raznovrstnih odpadkov. Ob tem projektu smo sodelovali z različnimi univerzami in raziskovalnimi partnerji v industriji ter skupaj preizkušali in razvijali nove rešitve na področju rešitev recikliranja.

Raziskovalni obrat - Saubermacher Slovenija

“Pametni” odpadki

V digitalizaciji vidimo veliko priložnost. Naše raziskovanje in razvoj nadgrajujemo s pomočjo digitalnih orodij, kot je na primer naš virtualni odstranjevalec. Z našo pomočjo lahko za vaša podjetja uskladimo celoten managament odpadkov in vam na tak način priskrbimo visokokakvostno storitev iz enega samega vira. Številni naši projekti, kot so pametne platforme, visokotehnološki senzorji v zbirnikih, skenerji za večkratno uporabo materialov, ki so uporabniku v pomoč preko pametnega telefona za pravilno ločevanje, so bili na trgu zelo uspešno sprejeti.

Trdno verjamemo, da bodo v prihodnosti predelave odpadkov v ospredju tehnologij sortiranja nove generacije, robotike in industrije 4.0. Z uporabo teh vodilnih načel želimo razviti boljše rešitve za naše stranke in partnerje ter v duhu Zero Waste narediti cikle materialov resnično krožne.

Naš portfelij projektov:

Del projekta, ki ga financira EU – mednarodni konzorcij je uspel sortirati neželezne kovine iz avtomobilskih drobilcev, ki so jih popolnoma samodejno razvrstili po vrstah.

Cilj dolgoročnega raziskovalnega projekta je, da se od ostankov odpadkov odstrani veliko več kot doslej, hkrati pa se razvije učinkovit način ravnanja z odpadki v prihodnosti.

Za zmanjšanje razvrščanja napak in varčevanje z viri uporabljamo več-senzorski multi-spektralni sistem za pregled ostankov odpadkov.

* Projekt “Wastescan” je podprt s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj. Dodatne informacije najdete na spletni strani.

Ta uspešen projekt prikazuje, kako je lahko električna mobilnost stroškovno učinkovitejša in privlačnejša za široko uporabniško bazo.